هشتمین عادت انسان ساز، این است که ندای درونی خود را بیابید و الهام بخش دیگران برای یافتن ندای درونشان شوید. استفان کاوی
۷ نکته بسیار مهم برای بدست گرفتن ابتکار عمل در محل کار

۷ نکته بسیار مهم برای بدست گرفتن ابتکار عمل در محل کار

۲۵
فروردین
توسط : دکتر فرشید عبدی

تعریف ابتکار عمل در محل کار

ابتکار عمل در محل کار به توانایی شناسایی فرصت ها، تصاحب وظایف و حل کنشگرانه مشکلات بدون تشویق یا هدایت یک سرپرست اشاره دارد. آغازگری نیاز به ذهنیت رشد، تمایل به یادگیری و نگرش فعالانه نسبت به کار دارد.

مزایای ابتکار عمل

ابتکار عمل در محل کار ابتکار عمل در محل کار مزایای بی شماری هم برای کارکنان و هم برای سازمان ها دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
۱- افزایش بهره وری: کارکنانی که ابتکار عمل را به دست می گیرند، به دلیل اینکه خود انگیخته و با انگیزه برای رسیدن به اهداف خود هستند، بهره وری بیشتری دارند.
۲- بهبود رضایت شغلی: زمانی که کارکنان ابتکار عمل را به دست می گیرند، احساس مالکیت بیشتری بر کار خود می کنند که می تواند منجر به افزایش رضایت شغلی شود.
۳- افزایش شهرت: افرادی که ابتکار عمل را بر عهده می گیرند، اغلب به عنوان رهبر، حل کننده مشکل، و پیشرو در نظر گرفته می شوند که می تواند شهرت آنها را در سازمان افزایش دهد.
۴- پیشرفت شغلی: کارکنانی که به طور مداوم دارای ابتکار عمل هستند، احتمالاً برای ترفیع و سایر فرصت های شغلی مورد توجه قرار می گیرند.
۵- بهبود عملکرد سازمانی: هنگامی که کارکنان ابتکار عمل را به دست می گیرند، می تواند منجر به افزایش نوآوری، بهبود فرآیندها و عملکرد کلی بهتر سازمان شود.
 

هفت نکته کلیدی برای ابتکار عمل موفق آمیز

برای موفقیت در ابتکار عمل در محیط کار، هفت نکته کلیدی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:
۱- شناسایی فرصت ها: به دنبال زمینه هایی باشید که بتوانید ارزش افزوده یا بهبودهایی را در نقش خود یا سازمان به عنوان یک کل انجام دهید.
۲- مالکیت را در دست بگیرید: هنگامی که فرصتی را شناسایی کردید، مالکیت آن را در دست بگیرید و متعهد شوید که از آن استفاده کنید.
۳- فعال باشید: منتظر کسی نباشید که به شما بگوید چه کاری انجام دهید. ابتکار عمل را در دست بگیرید تا فوراً روی ایده یا پروژه خود کار کنید.
۴- ارتباط مؤثر برقرار کنید: دیگران را از پیشرفت خود و موانعی که در طول مسیر با آن مواجه می شوید مطلع کنید.
۵- همکاری با دیگران: به دنبال نظرات و نظرات همکاران و ذینفعان باشید تا مطمئن شوید که ابتکار عمل شما با اهداف و اولویت های سازمانی مطابقت دارد.
۶- متمرکز بمانید: با اولویت های رقابتی یا حواس پرتی منحرف نشوید. بر ابتکار خود متمرکز بمانید و به سمت اهداف خود پیشرفت کنید.
۷- از شکستها درس بگیرید: همه ابتکارات موفق نخواهند بود، اما مهم است که از شکست درس بگیرید و از آن درس ها برای بهبود پروژه های آینده استفاده کنید.

نمونه هایی از ابتکارات موفق

نمونه های متعددی از ابتکار عملهای موفق آمیز در محل کار وجود دارد. یک نمونه یک متخصص بازاریابی است که فرصتی را برای بهبود حضور شرکت در رسانه های اجتماعی شناسایی کرده است. او مالکیت این ابتکار را بر عهده گرفت، به طور فعال بهترین شیوه های بازاریابی رسانه های اجتماعی را مورد تحقیق قرار داد و با همکارانش برای توسعه یک استراتژی رسانه اجتماعی جامع همکاری کرد. در نتیجه، سازمان شاهد افزایش قابل توجهی در تعامل و ترافیک وب سایت بود.
مثال دیگر یک کارشناس خدمات مشتری است که یک مشکل تکراری را در یک محصول خاص شناسایی کرده است. او به جای پرداختن به این موضوع به صورت موردی، ابتکار عمل را برای بررسی علت اصلی مشکل به دست گرفت و راه حلی را به تیم توسعه محصول پیشنهاد کرد. توصیه او اجرا شد و در نتیجه باعث بهبود کیفیت محصول و افزایش رضایت مشتری شد.

در محل کار خود ابتکار عمل را بدست بگیرید….

  ابتکار عمل در کار نه تنها برای افراد، بلکه برای سازمان ها نیز به شدت مفید است. با شناسایی فرصت ها، در اختیار گرفتن مالکیت، فعال بودن، برقراری ارتباط موثر، همکاری با دیگران، متمرکز ماندن و درس گرفتن از شکست، کارکنان می توانند به اهداف خود برسند، شهرت خود را افزایش دهند و به موفقیت سازمان خود کمک کنند. بنابراین از پیشگام شدن و ایجاد تغییر در محل کار خود نترسید.
ابتکار عمل را به دست بگیرید و از فرصتها استفاده کنید و فرصت سازی کنید. این هم به شدت به نفع شماست و هم به نفع سازمان! این یک فراخوان مهم است….. تجارب خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

این مقالات می تواند برای شما مفید باشد

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
عضویت
Notify of
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments