هشتمین عادت انسان ساز، این است که ندای درونی خود را بیابید و الهام بخش دیگران برای یافتن ندای درونشان شوید. استفان کاوی
آموزه های استفان کاوی

آموزه های استفان کاوی

۲۸
اسفند
توسط : دکتر فرشید عبدی

کتاب های دکتر فرشید عبدی

عنوان کتاب : آموزه های استفان کاوی


آموزه های استفان کاوی

مجموعه تعالیم و خلاصه ۷ کتاب مشهور بزرگترین نویسنده توسعه فردی


نگاهی به کتاب آموزه های استفان کاوی

مقدمه مترجم

عادت‌ها همچون یک کابل هستند؛ ما هر روز رشته‌ای از آن را می‌بافیم و پس از مدت کوتاهی دیگر نمی‌توان آن را شکست.

هوراس مان


کتاب آموزه های استفان کاوی  

چرا باید آثار دکتر استفان کاوی را بخوانیم؟​


آشنایی من با استفان کاوی با خواندن کتاب «هفت عادت انسان‌های مؤثر» آغاز شد – کتابی که بعدها با ۳۰ میلیون نسخه فروش تبدیل به پرمخاطب‌ترین کتاب توسعه فردی و سازمانی شد و به ده‌ها زبان ترجمه شد – و با مطالعه سایر آثار و ایده‌های او این آشنایی ادامه یافت. در بسیاری از مسائل انسانی و سازمانی، ردپایی از ایده‌هایش را برای انسانی مؤثر شدن یافتم و هنگامی که آن‌ها را مطرح کرده و یا دعوت به مطالعه آثارش می‌کردم، گشایشی پدید می‌آمد.

پس از آن تقریباً در تمام رده‌ها و مشاوره‌هایم کتاب‌های او را معرفی می‌کردم و بازخورد مناسبی می‌گرفتم. کاوی پیام‌های مهمی برای منش انسانی دارد. او اثربخشی و عظمت انسان را هدف گرفته است؛ انسانی که از یک جایگاه متعالی به تظاهر و دون پایگی سقوط کرده است، چرا که چرایی و چیستی و معنای زندگی‌اش را از یاد برده است. او عادت‌های کاهنده عظمت و مؤثر بودن انسانی را منشأ ناکارآمدی، افسردگی و زیانکار شدن بشر می‌داند و می‌کوشد تا زندگی فردی، اجتماعی و سازمانی انسان را با ایده‌هایش سر و سامان بخشد.

نمونه‌هایی از ایده‌های بکر کاوی که بسیار مؤثر بوده‌اند، عبارت‌اند از:
  • از باطن به ظاهر؛ برای دستیابی به عظمت و اثربخشی و یا موفقیت مالی و شغلی و اجتماعی می‌بایست از درون شروع کرد. باطن است که می‌تواند عظمت ایجاد کند؛ باطنی که پارادایم فکری نو شونده، شخصیت مستحکم و درستکار و انگیزه‌ای پایدار دارد.
  • تغییر پارادایم؛ پارادایم همان عینکی است که به چشم می‌زنیم تا جهان را ببینیم یا معیاری که بر اساس آن هر ایده و تجربه‌ای را که وارد ذهنمان می‌شود، ارزیابی می‌کنیم. بنابراین برای اینکه تغییر واقعی و عمیق در نتایج زندگی و کسب‌وکارمان مشاهده کنیم، می‌بایست پارادایم فکری‌مان را تغییر دهیم. بزرگانی همچون گالیله و اینشتین، پارادایم‌ها را تغییر دادند.
  • عامل بودن؛ زندگی بین محرک و پاسخ شکل می‌گیرد، اما در این میان عنصری مهم به نام آزادی انتخاب نیز وجود دارد. افراد قربانی و منفعل همواره دیگران و شرایط را مقصر می‌دانند و حق انتخاب و اختیار خود را نادیده می‌گیرند. اما انسان‌های مؤثر یا عامل از حق انتخاب خود استفاده می‌کنند. آن‌ها ذهن خود را باز می‌کنند تا کنترل زندگی خود را علیرغم شرایط بیرونی به دست گیرند. آن‌ها مسئولیت‌پذیر و پاسخگو هستند و این خصلت به آن‌ها آزادی درونی از هرچه رنگ تعلق پذیرد، می‌دهد.
  • دایره نفوذ و حلقه نگرانی‌ها؛ افراد شادتر و مؤثرتر بیشتر بر آنچه می‌توانند کنترل کنند، تمرکز می‌کنند و به آنچه نمی‌توانند کنترل کنند، کمتر می‌پردازند. به عبارتی آن‌ها فقط بر دایره تأثیر خود تمرکز می‌کنند. البته همچنان موارد دیگری در دایره بزرگ‌تر نگرانی‌های شما وجود خواهد داشت. چنانچه نگرانی با حلقه نفوذ شما همپوشانی ندارد، تنها پاسخ منطقی این است که یا آن را بپذیرید یا برای بزرگ‌تر کردن دایره نفوذ خود (به مرور زمان) تلاش کنید. مشکلی که بسیاری از ما به آن دچاریم، بی‌توجهی به رشد دایره نفوذ و تقلا و نشخوار فکری نگرانی‌هاست.
  • حساب بانکی عاطفی؛ اعتمادی که به دیگران دارید (و اعتمادی که به شما دارند) مهم‌ترین حساب بانکی شما است. فقدان اعتماد باعث می‌شود روابط شخصی و حرفه‌ای شما خراب شود. منفعت وقتی به دست می‌آید که اعتماد شما به کسی بالا باشد. مالیات زمانی ایجاد می‌شود که اعتماد شما کم باشد یا وجود نداشته باشد. شما می‌توانید با ایجاد سپرده‌های صادقانه و مداوم در رابطه خود با افراد دیگر، به مرور اعتماد ایجاد کنید؛ راه میانبری وجود ندارد.
  • سینرژی (هم‌افزایی- همکوشی)؛ به بیان ساده، هم‌افزایی به این معنی است که «دو مغز بهتر از یک مغز است». هم‌افزایی عادت به همکاری خلاقانه است. هم‌افزایی بر اثر کار گروهی، داشتن ذهن باز و ماجراجویی جهت یافتن راه‌حل‌های جدید برای مشکلات قدیمی به وجود می‌آید.
و ده‌ها ایده و مفهوم دیگر که خلاصه‌ای از آن‌ها را در این کتاب و مفصلش را در کتاب‌های کامل دکتر کاوی خواهید خواند تا جهانی تازه برای رسیدن به اثربخشی و عظمت به روی شما باز شود.

چرا باید کتاب آموزه های استفان کاوی را بخوانید؟

۱. این کتاب، خلاصه‌ای از ایده‌هایی که دکتر کاوی در آثارش بیان کرده است، را به شما معرفی می‌کند.
۲. بسیاری از نقل‌قول‌ها و داستان‌های پرمعنایی که دکتر استفان کاوی در آثارش به آن‌ها اشاره کرده است، در این کتاب جمع آوری شده‌اند.
۳. مرور و تأمل در اندیشه‌های مطرح شده در این کتاب به اثربخشی فردی، اجتماعی و سازمانی شما کمک می‌کند.
۴. نیاز شما به خواندن مطالب حجیم کتاب‌های اصلی نوشته شده توسط نویسنده کمتر می‌شود و در عین حال، با مفاهیم آن‌ها آشنا می‌شوید.
۵. به جای چند کتاب، یک کتاب می‌خوانید. هرچند توصیه می‌کنیم که اگر فرصت دارید آثار کامل این نویسنده را مطالعه کنید.

کتاب آموزه های استفان کاوی از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

این کتاب از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
  1. آموزه‌های دکتر کاوی؛ در این بخش خلاصه مفاهیم، ایده‌ها، نقل‌قول‌ها و داستان‌هایی که دکتر کاوی در آثار مختلفش در حوزه‌های زیر آن‌ها را به کار برده است، مطرح می‌شود:
اصل پاسخگویی·    اصل توازن
·    اصل انتخاب·    اصل تأثیرگذاری
·    اصل شجاعت·    اصل اثربخشی
·    اصل همدلی·    اصل تمامیت
·    اصل رهبری·    اصل یادگیری
·    اصل عشق·    اصل استعدادهای نهانی
·    اصل انضباط شخصی·    اصل هم‏افزایی
·    اصل اعتماد·    اصل حقیقت
·    اصل چشم‌انداز·    اصل تفاهم برد – برد

۲. خلاصه هفت کتاب بسیار مهم؛ در این بخش برای استفاده خوانندگان محترم، خلاصه ‏ی هفت کتاب از مهم‌ترین کتاب‌های دکتر کاوی از منابع انگلیسی ترجمه شده و یکجا ارائه شده است. این کتاب‌ها عبارت‌اند از:
  1. هفت عادت مردمان مؤثر
  2. هفت عادت خانواده‌های موفق
  3. نخست اولویت‌ها
  4. عادت هشتم
  5. راهکار سوم
  6. رهبری اصول مدار
  7. سرعت اعتماد

چه کسانی باید کتاب آموزه های استفان کاوی را بخوانند؟

  1. کسانی که به توسعه فردی علاقه‌مند هستند.
  2. مدیرانی که به اثربخشی فردی و گروهی و سازمانی علاقه‌مند هستند.
  3. افرادی که برخی از کتاب‌های دکتر کاوی را خوانده‌اند و می‌خواهند با آثار مهم او آشنا شوند.
  4. مدیران و کارشناسان پرمشغله‌ای که فرصت مطالعه کتاب‌های اصلی و حجیم را ندارند.
  5. جوانانی که دغدغه پیشرفت دارند.
  6. مدرسان و معلمانی که مسئولیت و رسالت سنگین رشد نسل جوان را بر عهده دارند.
  7. مربیان، مشاوران و روانشناسانی که از ایده‌های دکتر کاوی برای مراجعین خود استفاده می‌کنند.

 
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
عضویت
Notify of
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments